DOLAR

32,3301$% 0.23

EURO

35,0913% -0.12

GRAM ALTIN

2.299,64%0,99

BİTCOİN

฿%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

a
X

Memur ve memur emklisine ne kadar zam yapıldı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yapılan açıklamada, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen, doğrudan artış oranları ile enflasyon farkıyla zam yapıldı. Tüm bunlarla beraber bakanlık, sağlık çalışanlarını gözeten bir düzenlemeye gideceğini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisini ilgilendiren haber geldi. 2022 ve 2023’teki mali ve sosyal haklarını belirleyen 6. Dönem Toplu Sözleşmesinde kamu görevlileri için önemli gelişmelere imza atıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yapılan açıklamada, ”Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen kümülatif artış oranları ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı. 3600 Ek Gösterge meselesi vaat olmaktan çıkarılarak toplu sözleşme maddesi haline getirildi.

Ekonomik dalgalanmalar dolayısıyla toplu sözleşmenin ilgili maddelerinde güncellemeye gerek duyulmuştur. Bu düzenlemeleri hayata geçirirken demokratik bir müessese olan toplu sözleşmenin zaafa uğratılması da kabul edilemez. Bu nedenle yetkili konfederasyon ve sendikalarımızla yaptığımız görüşme sonucunda kamu çalışanlarımızın alım gücünü yükseltmek için toplu sözleşmemizde yer alan enflasyon farkını da dikkate alan bir sosyal koruma çalışmasını kapsamlı hale getirmeyi amaçlıyoruz.

Söz konusu çalışma, sadece doktorları değil bütün sağlık personelini gözeten, bununla da sınırlı kalmayıp tüm kamu personelimizi kapsayacak şekilde enflasyon farkının üzerinde bir sosyal refah düzenlemesi olarak düşünülmektedir. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzün arkasında durarak, ekonomideki dalgalanmaların kamu çalışanlarımız üzerindeki etkisini bertaraf edecek bu düzenlemeyi en kısa sürede tamamlamak için çalışmalarımız devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Talihsiz adam bir rakam farkla büyük ikramiyeyi kaçırdı!

HIZLI YORUM YAP

r