DOLAR

32,3385$% 0.17

EURO

35,1843% -0.03

GRAM ALTIN

2.244,07%0,04

BİTCOİN

2135360฿%-2.44119

ETHEREUM

109960Ξ%-5.63061

RİPPLE

20.03%1.32219

a
X

Sosyal Bilimler Liseleri XII. Ulusal Öğrenci Sempozyumu Gerçekleştirildi!

Milli Eğitim Bakanlığının koordinatörlüğünde bu yıl XII.si düzenlenen Ulusal Sosyal Bilimler Liseleri Sempozyumu’na Merkezefendi İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi ev sahipliği yaptı.

İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi ve Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi işbirliği ile hazırlanan XII. Ulusal Sosyal Bilimler Liseleri Sempozyumu’nun teması İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. yılı olan 2021 yılınının “İstiklal Marşı Yılı” olması dolayısı ile “100 Yıllık Destan On Kıta Bir Vatan ve Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu” e-sempozyum olarak belirlendi..

Çevrimiçi olarak 250 katılımcı ile gerçekleştirilen sempozyum açılışına MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, MEB Daire Başkanları Serkan Kocabaş ve Mustafa Kışan, PAÜ Rektör Yardımcısı Mustafa Kısaç, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, PAÜ Prof. Dr. Süleyman Solmaz, Prof. Dr. Türkan Erdoğan, Prof. Dr. Turgut Tok, Doç. Dr. Dilek Çetindaş, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici sempozyum açılış konuşmasında “Bakanlığımız Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün koordinesinde ilki 2009 yılında düzenlenen Sosyal Bilimler Liseleri Öğrenci Sempozyumu’nun 12’ncisi Denizli’mizde, İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesinde gerçekleştirilmektedir.

Sempozyumuza hoş geldiniz. Sempozyumun öğrenci, öğretmen ve yöneticilerimize farklı bakış açıları kazandırmasını temenni ediyorum.

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanlığı Genelgeleriyle 2021 yılı, “Mehmet Âkif ve İstiklâl Marşı Yılı” olarak ilan edilmiştir. Bu karar doğrultusunda ülkemizde Mehmet Âkif ve İstiklâl Marşı’nın önemi ve değerinin ortaya konulması çerçevesinde çalışmalar yapılmaktadır.

Sosyal Bilimler Liseleri 12. Ulusal Sempozyumu’nun teması “100 Yıllık Destan, 10 Kıta 1 Vatan ve Mehmet Akif Ersoy” olarak belirlenmiştir. Sempozyuma 65 okuldan, 70 bildiriyle katılan öğrencilerimiz Mehmet Âkif ve İstiklâl Marşı’mızın millî ve manevi yönlerini ortaya koyarak akademik dünyamıza katkı sunacaklardır.

Sevgili gençler;

Bilinmelidir ki İstiklal Marşı; vatan, millet, bayrak ve istiklal aşkının ilmik ilmik dokunduğu eşsiz bir şaheserdir. Bu eşsiz eserin mimarı Mehmet Âkif, İstiklâl Marşı’mızı hür yaşama şevkiyle kaleme almış, Türk milletine armağan etmiştir. Âkif, İstiklâl Marşı’nın her bir dizesine birlik, beraberlik iştiyakı ve bağımsızlık duygumuzu yansıtmış, milletimizin hürriyete olan sonsuzluk inancını göndere çekmiştir.

Mehmet Âkif, genç nesle en iyi biçimde tanıtılmalı; onun hayat mücadelesi, şairliği, düşünce ve aksiyonel kişiliği iyi okunmalıdır. Safahat’ındaki Asım, Türk gençliğinin tüm özelliklerini üzerinde taşıyan göğsü iman dolu, vatan ve millet aşığı bir gençtir. Ruhu iman ve inanç duygularıyla dolup taşan bu genç, Âkif’in idealindeki Türk gençliğinin sembolüdür.

Hiç kuşkusuz Türk gençliği, tıpkı Asım gibi millî ve manevi niteliklerle donatılmış özü ve karakterinden ödün vermeyen bir gençliktir. Türk gençliği, şüphesiz bu doğrultuda her karışı şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuş olan aziz vatanımıza daima sahip çıkacaktır.

Bildirileriyle İstiklâl Marşı’mızı ve Mehmet Akif Ersoy’u farklı perspektiflerden araştırıp inceleyerek ebedileştiren öğrencilerimizi ve onlara danışmanlık yapan öğretmen ve yöneticilerimizi kutluyorum. Sempozyumun gerçekleşmesini sağlayan İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisemizin değerli yönetici, öğretmen ve öğrencileri ile sempozyum paydaşımız Pamukkale Üniversitesinin değerli akademisyenlerine teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Sempozyumun açılışında konuşan Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, sözlerine Denizli’ye selamlarını göndererek başladı.

Meb Ortaöğretim Genel Müdürü bünyesinde kurulan sosyal bilimler liselerinin, ülkemizin geleceği açısından önemine değinen Genel Müdür Halil İbrahim Topçu “Geleceğin hukuk adamlarının, yöneticilerinin, edebiyatçılarının, tarihçilerinin yetişmesinde en önemli misyon bu liselerimize aittir. Bugün burada millet olarak istiklal ve istikbal anlayışımızın sembolü olan İstiklal Marşı ile onun vatan aşığı müellifi Mehmet Akif Ersoy hakkında bildiriler ve yeni fikirler geliştirilecek olması da bu liselerimizin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır.” dedi.

“Yüz Yıllık Destan, On Kıta Bir Vatan ve Mehmet Akif Ersoy” ana başlığıyla gerçekleştirilen, 65 Sosyal Bilimler Lisesinden, 70 bildirinin yer aldığı Sosyal Bilimler Liseleri XII. Ulusal Öğrenci Sempozyumu’nda konuyu tüm yönleriyle ele alarak son derece önemli ve anlamlı alanlarda yaptıkları araştırmalarını sunacak olan öğrencilere ve onlara danışmanlık yapan öğretmenlerimize başarılar dileyen Halil İbrahim Topçu, katkılarından dolayı Pamukkale Üniversitesi akademisyenlerine, Denizli Valiliğine ve Denizli Büyükşehir Belediyesine de teşekkür etti.

İnsanlığın, büyük tehditlerle karşı karşıya kaldığı günümüzde milletçe dimdik ayakta durmamızda büyük bir katkısı olan Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı ile ortaya koyduğu millî birlik ikliminin daim olmasını temenni eden Genel Müdür Halil İbrahim Topçu, sempozyumun hayırlı fikir ve bilimsel çalışmalara vesile olmasını dileyerek sözlerine son verdi.

Sempozyumda, İstiklal Marşımızın dil ve üslubu, imgeleri, yazılma süreci, yazıldığı dönemdeki sosyolojik ortamı, mekânı ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un; dil ve edebiyat, tarih, coğrafya, din, ziraat, baytarlık, mimari, eğitim, spor, musiki, felsefe ve diğer farklı yönleriyle ilgili özgün akademik çalışmalar alanında uzman akademisyenler tarafından sunuldu.

İki Oturum şeklinde düzenlenen olan e-sempozyum öğlede sonra yapılan kapanış oturum ile sona erdi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MEB`İN BÜTÇESİ İHTİYAÇLARI KARŞILAMIYOR!

HIZLI YORUM YAP

r